Vandaag is het dan zover, ik presenteer jullie CREAJEE!! Creativiteit is iets dat bij mij hoort en heeft me dan ook altijd geboeid. Als kind was ik al druk in de weer met knutselen met van alles en nog wat. Zo maakte ik zelfgemaakte kaarten van theezakjes en later 3D kaarten. Door de jaren heen kwam daar steeds meer bij. Ik beleef veel plezier bij het bedenken, ontwerpen en creëren van dingen waarop het idee ontstond dit te delen met anderen. 

Als kind droomde ik altijd van een eigen knutselkamer. Waarin een grote kast staat vol materiaal waarmee geknutseld kon worden. Jammer genoeg was er in mijn ouderlijk huis geen ruimte voor zo’n knutselkamer en in het eerste huis dat ik kocht ook niet. Een aantal jaar wonen we nu in een huis dat wel mogelijkheden had een extra kamer te creëren. En zo begon vorig jaar de bouw van mijn wens als kind… een heuse knutselkamer.

Begin lente was de ruimte klaar en kon hij worden ingericht. Tijdens de bouw was ik al bezig met de inrichting. Zo vond ik via marktplaats de perfecte tafel, een uitschuif variant waar ik vast en zeker veel plezier aan zou beleven. Ook begon mijn zoektocht naar de juiste kast waarin ik alle spullen kwijt kon. Ik vond een leuke speelse kast bij Ikea van de besta serie die ik geheel naar eigen smaak kon samenstellen.

Vanaf dag één dat de ruimte klaar was is hij volop in gebruik genomen. Het ‘atelier’ (klinkt lekker chic) zoals wij hem hier thuis noemen is een heerlijke plek voor iedereen. De kinderen knutselen er samen met vriendjes en vriendinnetjes en ook ik geniet volop wanneer ik in mijn eigen droomkamer bezig ben. Het atelier zorgt ervoor dat ik weer meer de tijd neem voor mezelf en bezig ben met wat ik graag doe. Voordat deze ruimte er was merkte ik dat ik het vaak een gedoe vond om alles overhoop te halen om creatief bezig te kunnen zijn. De tafel die ik voorheen gebruikte hadden we ook nodig zodra er gegeten moest worden of wanneer we een spelletje wilde spelen. Dit zorgde ervoor dat ik minder vaak deed wat ik eigenlijk wel wilde. In het atelier kan ik mijn werk waar ik mee bezig ben laten liggen zonder dat iemand er last van heeft en dat bevalt heel goed.

Vanuit mijn atelier ben ik bezig met het bedenken, ontwerpen en uitvoeren van creativiteit. Omdat ik zelf zo blij word van dingen die ik gemaakt heb gun ik andere dit gevoel ook te ervaren. Met mijn blog hoop ik jullie te inspireren, ideeën te geven zelf aan de slag te gaan, maar vooral te laten zien hoe leuk het is en hoeveel voldoening het geeft wanneer je zelf iets gecreëerd hebt!