Een kleine vier weken geleden begon de zomervakantie met stralend weer. Wat mij betreft veel te warm want met die bloedhitte komt er maar weinig uit mijn handen. In de vakantie is hét moment om nog meer creatief bezig te zijn. Vaak is er meer tijd en rust om aan de slag te gaan en dingen af te kunnen maken. Naast het feit dat ik zwemmen heerlijk vind ben ik blij dat ik sinds vorige week weer creatief kan zijn en dat zie ik ook bij de kinderen.

Verven is een creatieve bezigheid die de meeste kinderen graag doen. Je hebt snel resultaat, er is een scala aan verschillende kleuren en terwijl je bezig bent ontstaan nieuwe kleuren. Op school wordt er regelmatig geverfd en ook thuis maken kinderen de mooiste kunstwerken. Zowel thuis als op school wordt er over het algemeen een kwast gebruikt, maar soms wordt de verf ook als vingerverf gebruikt. Op kinderdagverblijven worden handen en voeten ingesmeerd om een mooie afdruk te maken, maar bij geen van allen kusje eens even lekker kliederen met je voeten.

Mijn kinderen vinden het geweldig om te doen ‘VERVEN MET JE VOETEN’!!! Het vraagt wel wat voorbereiding omdat ik er minder gelukkig van wordt als na afloop blijkt dat mijn hele vloer onder de verf zit en dus bedek ik alles met kranten. Met de uitgekozen kleuren verf op papieren bordjes naast de grote stukken behang kunnen ze aan de slag. Toch wat onwennig wordt er eerst een teen in de verf gedoopt want een beetje gek vinden ze het wel. Maar al vrij snel worden hele voeten in de verf gedoopt en kledderen ze met de verschillende kleuren verf. De grote klodders zorgen ervoor dat ze bijna uitglijden, maar zelf dat vinden ze grappig!

Van tevoren had ik al een grote emmer met een warm sopje klaar gezet zodat ze de kinderen nadat ze klaar waren met verven direct in de emmer konden gaan staan. Op die manier ging het makkelijk om de voeten weer schoon te krijgen, tenminste dat dacht ik want de verf ging er op de nagels iets minder goed vanaf. Maar goed dat komt een andere keer wel weer, de kinderen hebben in ieder geval genoten en daar gaat het om.

Een dag later toen alles goed droog was kon de finishing touch gegeven worden. De kinderen hebben met een kwast kussen de tenen hun naam geschreven. Een kwast tussen je tenen vraagt een totaal andere behendigheid dan wanneer je je handen gebruikt en dat was super leuk. Kinderen willen vanuit nature vaak iets dat groter/ dikker is en dus werden de grootste kwasten gepakt, maar al vrij snel kwamen ze erachter dat dit niet echt handig was. zijn maar klein en daar past zo’n grote dikke kwast helemaal niet tussen. Rondom de naam werd het uitgeknipt en nu hangt hij op de slaapkamerdeur te schitteren.

 

 

Durf anders te denken en wees eens creatief op een andere manier. Kinderen vinden vaak heel veel leuk wanneer jij als ouder enthousiast bent. Maak daar gebruik van en creëer mooie momenten!!