Rennende mensen, hartjes, konijnen en zelfs wandelende muizen die ballonnen dragen… Het zal je verbazen wat je allemaal met vingerafdrukken kunt maken! Sinds oktober 2016 is er een boek op de markt waarmee je de leukste figuren uit je vingers tovert! Ben je ook zo nieuwsgierig of benieuwd welke creaties jij op het papier tevoorschijn tovert?  

Kinderen houden van verven, kleuren, tekenen en fantasie. Dit boek van Ed Emberley draagt daar een steentje aan bij. Hij heeft vele teken- en knutselboeken voor kinderen op zijn naam staan. Maar wat dit boek extra bijzonder maakt is de eenvoud die het heeft. Het is zo simpel, dat het al geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar. In de praktijk zie je dat de veel ouders rond deze leeftijd beginnen met het aanschaffen van verschillende materialen waarbij een kind zich creatief kan uiten.

Je zou kunnen denken; ‘met wat waterverf een vingerafdruk op papier zetten is toch niets nieuws’?. En dat klopt dat is het ook niet, maar het wordt pas leuk als deze vingerafdrukken een paar potloodlijnen krijgen en omgetoverd worden tot… eigenlijk alles! In het boek staan ruim 100 uiteenlopende figuren in stappen afgebeeld, maar wat zou jij toveren als je je fantasie zou laten gaan???

Fantasie is iets heel moois, kinderen hebben het in overvloed. Door het tekenen van fantasie figuren verkent een kind zijn creatieve kant en verruimt zijn fantasie. Even ontsnappen aan de realiteit, waardoor je beter in contact komt met jezelf. Echte fantasie tekeningen waarbij wezens getekend worden zoals elfen, paardenmensen of een draak zie je pas op latere leeftijd ontstaan. Dit boek kun je zien als het begin van een rijke creatieve fantasie die gestimuleerd wordt. Het jonge kind ervaart wat er gebeurd als je een afdruk met je eigen vinger maakt, een kleuter zal echte creaties gaan ontdekken en een schoolkind maakt er een verhaal van! Het boek is aan te schaffen voor ene bedrag van €12.50 en levert je middagen vol creativiteit en plezier op!

 

“Ik ben benieuwd welke creaties jouw
kind tevoorschijn tovert”