Een trend is een tijdelijke rage die weer vervangen wordt door een ‘nieuwe’ andere trend. Ook op het gebied van kleding wisselen verschillende trend elkaar op. Een ‘nieuwe’ of eigenlijk oude bekende trend deze zomer is het ontwerpen van kleding in de Tie dye techniek. Vele van jullie zullen deze techniek al eerder voorbij hebben zien komen jaren geleden als ‘trend’ maar toen werd het ‘batik’ genoemd.

Met deze techniek kun je allerlei prachtige dingen ontwerpen. Het zijn voornamelijk kinderen die dol zijn op deze nieuwe trend. Ze maken met name shirts in verschillende patronen. Filmpjes op YouTube worden massaal bekeken om allerlei ideeën op te doen. Naast het maken van shirt kun je deze techniek toepassen op van alles en nog wat. Zolang je rekening houdt met een basis van wit katoen want dan heb je het beste resultaat! Met een zwart shirt kan het ook, die zul je alleen eerst moeten ontkleuren voordat je kleur kunt toevoegen. Dit proces vergt wel een aantal stappen voordat je een mooi gewenst resultaat krijgt. En aangezien ik wel een persoon ben die graag snel resultaat ziet is deze manier van Tie dye niet echt aan mij besteed.

Eigenlijk is het een soort cadeau dat je open maakt

Zojuist heb ik nog ouder stukjes stof gepakt en die verschillende mooie kleuren gegeven. Verschillende patronen als ‘Bullseye’ of ‘honinggraat’ geven een speciaal effect dat SUPER TOF is om te maken, maar vooral een leuk resultaat geven. Wat deze techniek niet alleen voor kinderen erg leuk maakt is dat het eigenlijk een soort verrassingscadeautje is. Je bind of knoopt je kledingstuk/ lap stof op een bepaalde manier bij elkaar. Vervolgens ga je aan de slag met wat kleuren. En dan wacht je een paar uur (dat is jammer want je wilt graag weten hoe het eruit ziet). Pas wanneer je het ‘cadeau’ uitpakt zie je hoe het geworden is. Kinderen houden hiervan, ze willen niet voor niets allemaal LOL ballen of hatchimalls omdat ze willen weten wat er in het ei zit…. En om eerlijk te zeggen vind ik het als volwassenen ook elke keer weer leuk om het pakketje open te maken!

Aan de slag

In de winkel is van alles te koop, verschillende merken bieden allerlei kleuren verf aan. Het is belangrijk dat het textielverf is anders is je mooi ontworpen shirt na één wasbeurt verandert is iets anders. Met één kleur kun je al aan de slag gaan. Ware het niet dat ik net als kinderen altijd heel hebberig wordt en niet genoegen neem met één kleur. Gevolg.. een lege portemonnee maar wel meerdere kleuren waar ik lekker mee aan de slag kan gaan. Uiteraard vind ik het helemaal leuk om te doen, maar nog veel leuker vind ik het als ik andere kan inspireren zelf aan de slag te gaan!

Daarom kun je bij Creajee sinds deze week een eigen shirt (of iets anders) in Tie dye techniek maken. Blije kinderen die trots zijn op hetgeen dat zij gemaakt hebben en met trots een eigen ontwerp dragen. Want één ding is zeker, al gebruik je hetzelfde patroon, ieder ontwerp is UNIEK!!!

Dus wil jij nou ook aan de slag gaan met deze techniek? Kijk dan bij de agenda of er nog een plekje vrij is.