Ik ben groot voorstander om spullen te herbruiken. Uiteraard omdat recyclen goed is voor het milieu, maar daarnaast omdat het super leuk is spullen een nieuwe jasje te geven. Zo heeft een buffetkast afkomstig van de oma van mijn man al verschillende ‘looks’ gehad en heb ik keer op keer een ‘nieuwe’ kast…SUPER leuk!! Om te laten zien dat je spullen ook kunt hergebruiken op een simpele manier, iets dat minder tijdinvestering vraagt presenteer ik vandaag deze blog. 

Het begon eigenlijk allemaal toen de kinderen een wandeling gemaakt hadden met oma en tijdens deze wandeling een soort grote schelpen gevonden hadden. Bij het zien van de schelpen kreeg ik direct het idee om daar een soort windgong van te maken voor in de tuin. We waren op dat moment bezig de tuin te restylen dus in mijn hoofd paste een windgong daar heel goed bij. Mijn handige man heeft er met een klein boortje gaatjes in gemaakt en voor enkele maanden hebben we de schelpen nog even in de kast laten liggen.

Bij een windgong is het de bedoeling dat hij geluid maakt wanneer hij beweegt. De schelpen waren goed genoeg om geluid te produceren, maar omdat we niet genoeg schelpen hadden moest er nog iets anders bij. Ik had bedacht dat bierdopjes wellicht een leuk idee zouden zijn. Enkele maanden duurde het voordat we genoeg bierdopjes hadden om aan de slag te kunnen. Dat kwam mooi uit want de tuin zag er inmiddels top uit. De persoonlijk tegels die de kinderen al eerder gemaakt hadden hebben al een mooi plekje gekregen en dat zouden deze windgongs ook krijgen. Bierdopjes zijn als je het mij vraagt behoorlijk saai en dus konden die wel een kleurtje gebruiken. Daarom heb ik ze met verschillende kleuren spuitlak wat ik nog had staan gespoten.

Nadat alle voorbereidingen getroffen waren zijn de kinderen aan de slag gegaan. De basis was een tak die ik tijdens een bezoek aan het bos had meegenomen. Ook daar zijn door manlief weer wat gaatjes in geboord waaraan de draadjes bevestigd konden worden. Met alle materialen op tafel hebben de kinderen per touwtje schelpen en bierdopjes eraan vastgemaakt. Alhoewel de materialen hetzelfde zijn, zien beide er toch anders uit. Zij hebben hun eigen creatie gemaakt die nu schittert in de tuin. Wat het extra leuk maakt is dat deze creatie vrijwel niets heeft gekost. Het meest is gevonden in de natuur of is hergebruikt.

Doordat ik ze onder de veranda heb opgehangen vangen ze iets minder wind waardoor het geluid minimaal is. Zelf vind ik dat niet erg, loop ik in ieder geval niet het risico dat ze stuk gaan of in de knoop komen te zitten. En hoop ik dat ik er nog jaren van kan genieten.

Benodigheden om zelf aan de slag te gaan:

  • stok
  • touw
  • schelpen
  • kralen
  • bierdopjes
  • boor
  • alles wat je zelf mooi vind

 

Dus gooi niet meteen spullen weg, maar kijk of het misschien op een andere manier nog te gebruiken is. Je zult versteld staan wat er allemaal mogelijk is. Bij CREAJEE houd ik je daarvan graag op de hoogte en hoop ik je te inspireren zelf aan de slag te gaan!!