Creaties maken met materiaal dat eigenlijk in de prullenbak zou verdwijnen maakt voor mij de euforie van ‘iets creëren’ alleen maar leuker! Plastic is zo’n veelvoorkomend materiaal dat tegenwoordig overal omheen verpakt lijkt te zitten. Maar creatief in het verzinnen om weer iets te maken van dit ‘kosteloze materiaal’ zorgt voor een uitdaging en tevens een leuke vrijetijdsbesteding nu in de zomervakantie.

Plastic dekseltjes

Je kent ze wel van die heerlijke snoeptomaatjes, minikomkommer of paprika die verpakt zitten in van die plastic emmertjes. Super handige en lekkere snack om mee te nemen, maar een aanslag op je plastic container. Vorige week kreeg ik bij het zien van de deksel opeens het idee om er leuke zelfgemaakte raamhangers van de maken. Gewone stiften hechten vaak niet goed op plastic, maar ik had nog speciale stiften liggen in mijn knutseldomein die je kunt gebruiken om op plastic te tekenen. Deze stiften hechten goed op de plastic ondergrond en kun je mooie dingen tekenen. Ik vond het leuk om het effect van een ‘glas in lood’ raam te maken. En dus ben ik samen met de kinderen nadat ik een aantal deksels verzamelt had aan de slag gegaan.

Aan de slag…

Allereerst hebben we met zwarte stift streepjes gezet die vervolgens zijn ingekleurd met verschillende kleuren. Het leuke van deze activiteit is dat iedereen het kan maken. Zelfs kinderen vanaf een jaar of twee kunnen al prachtige dingen maken. Oudere kinderen verzinnen andere mogelijkheden om de creatie nog ‘mooier’ te maken door het toevoegen van een figuur in de vorm van een hart of ster. Op deze manier krijg je met gewoon ‘tekenen’ en kosteloze materialen prachtige creaties.

Een leuke activiteit die niet veel tijd kost en snel resultaat geeft. Klinkt als een ideale bezigheid voor in de vakantie.

Gooi vanaf nu dus geen plastic deksels meer weg, maar verzamel er zoveel je kunt en versier een raam met deze prachtige zelfgemaakte ‘glas in lood’ creaties!!