Dat je van wc rollen van alles kunt maken weet iedereen. Hier thuis worden er regelmatig verrekijkers gemaakt. Er bestaan zelfs boeken waarin je de prachtigste creaties kunt maken. Wat me opviel is dat dit meestal gericht is op kinderen. Lege wc rollen worden hier thuis veelal bewaard. Als is het niet voor thuis dan wel voor school want die gebruiken het ook veel. Je kent het wel, zelfgemaakt inpakpapier met prachtige hartjes rondom een moederdag cadeau. Maar eerlijk is eerlijk binnen no-time heb je een overschot aan wc rollen. En daar zit niemand op te wachten…….dus tijd om aan de slag te gaan!!

Ik heb als eerste een aantal wc rollen in stukjes geknipt. Daarbij is het belangrijk dat ze allemaal even hoog zijn, dit doe je door er eentje als mal te gebruiken. Omdat ik van verschillende merken wc rollen had merkte ik dat ze niet allemaal dezelfde maat hadden. Dit is niet erg maar wel belangrijk om rekening mee te houden. Nadat ik een aantal stukken had ben ik als het ware gaan puzzelen. Wat gekeurd er als je ze tegen elkaar aan legt? Of welke vormen kun je maken en hoe ziet dat eruit? Er ontstond eigenlijk al vrij snel een soort bloem, gemaakt van vijf of zes blaadjes. De sierlijkheid die dat meteen gaf sprak mij aan en dat werd dan ook meteen mijn uitgangs punt.

Een aantal bloemen bij elkaar aangevuld met blaadjes als basis. De sierlijke vormen die je heel makkelijk kunt maken door een stukje wc rol op te rollen, zorgde ervoor dat het geheel bij elkaar kwam. Ik verfde alle stukjes zwart omdat ik het geheel op een schildersdoek eruit wilde laten uitspringen.

De achtergrond had ik al eerder gemaakt en was bedoelt voor deze creatie. De wat drukke achtergrond staat mooi in contrast met de zwarte bloemen. Met een witte spuitbus heb ik de hartjes van de bloemen wit gespoten. Hierdoor krijgt de bloem een wat ‘lievere’ uitstraling wat ik beter bij de sierlijke vorm vind passen.

Super leuk dat je ook als volwassenen prachtige creaties kunt maken van dit simpele materiaal dat  iedereen in huis heeft!

 

Dus gooi je wc rollen niet meer weg, maar maak er iets moois van!! Ga aan de slag en creëer met verschillende vormen en kleuren jou kunstwerk.